Word minder verlengstuk van verzekeraars en meer ondernemer... ...en verkoop meer verzekeringen dan ooit

Als verzekeringsbemiddelaar in een veranderende markt kan je je steeds minder veroorloven een verkoper te zijn van onderling los van elkaar staande verzekeringsproducten. 

Je moet daarentegen als adviseur op zoek gaan naar een commercieel effectieve totaalaanpak om voor jouw klant meerwaarde te creëren. Verzekeringsproducten maken daar een belangrijk onderdeel van uit. 

Bepalen wat voor jou de meest interessante klanten zijn en je daar op focussen, is veel lucratiever dan halsstarrig vasthouden aan een businessmodel dat louter op productverkoop gebaseerd is.

Ik ervaar Jan als iemand die zich echt betrokken voelt met de Belgische makelaar. Zijn aanpak als coach/adviseur is net daardoor uniek en efficiënt. Hij beseft dat DE makelaar niet bestaat, maar dat de toekomstige uitdagingen die onze sector te wachten staan ELKE makelaar aanbelangen. Zijn brede ervaring in de verzekeringssector aan zowel de kant van de makelaar als de kant van de verzekeraar, geven hem een uniek inzicht in onze sector.

Wim Dellafaille, Dellafaille & Co

In onze dynamische financiële wereld is het belangrijk om continu kritisch na te denken over je business, je strategie en je rol, kortom, je denken en doen. Nu meer dan ooit, startend vanuit je klant! Jan zijn knowhow en ervaringen ‘resulteren!’

Robert van Beek

Hoe onaangepast ben jij en wat kan je daar aan doen?

Coaching- en begeleidingstraject

Tijdens mijn begeleidingstraject kom je stap voor stap tot een fundamenteel andere bedrijfsvoering.
 

Bekijk het traject

Masterclasses

In mijn masterclasses laat ik je kennismaken met een commercieel effectieve totaalaanpak om meerwaarde te creëren. 

Bekijk de masterclasses